piątek, 23 listopada 2012

Jak bemar to tylko ze stali nierdzewnej

Każdy dobry restaurator dba o wysoką jakość serwowanych w jego lokalu posiłków. A te nie będą dobre, jeśli nie zostaną ugotowane, a potem przechowane w wysokiej jakości urządzeniach gastronomicznych. Urządzenia gastronomiczne wykonane są z różnej jakości materiałów. Czasem natrafić można np. na bemar, który niezbyt nadaje się do użytkowania i styczności z jedzeniem, bo ma rdzę. A widok rdzy na pojemniku z pewnością skutecznie odstraszy klientów.

Na szczęście sporo jest jednak urządzeń, które produkowane są ze stali nierdzewnej, a to gwarantuje wysoką jakość posiłków, które są bezpieczne dla naszego zdrowia. W przypadku bemarów, te wykonane ze stali nierdzewnej są niewątpliwie najlepsze, ponieważ - jak sama nazwa mówi - nie poddają się korozji. Zawarty w takiej stali chrom, wchodzi w reakcję z występującym w powietrzu tlenem i tworzy na powierzchni stali niewidoczną gołym okiem warstwę tlenku chromowego. Właśnie ta warstwa zabezpiecza stal przed działaniem czynników powodujących korozję.

Naturalnie, wysokiej jakości sprzęt ma z reguły też i wysoką cenę. Jednak przy zakupie warto pamiętać, że inwestycja w jakość i bezpieczeństwo pozwoli uniknąć kosztów naprawy, a także przyniesie profity w postaci zadowolonych klientów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz