Bemary
to urządzenia, które służą do utrzymania temperatury na
określonym poziomie, czyli inaczej mówiąc są to pojemniki, w
których przechowujemy żywność, gdy chcemy żeby zachowała swoje
ciepło.
Bemary powstały
stosunkowo niedawno – dopiero w pierwszej połowie
XX wieku, a ich ojczyzną jest Francja. Zwykle występują
pod postacią wózka, do którego wkłada się naczynia
z potrawami. Współczesne bemary
posiadają kilka pojemników, w których umieszcza się
jedzenie. Znajdują się one na samej górze urządzenia. Jedzenie
można przykryć pokrywani,. które gwarantują odpowiednie
utrzymanie ciepła włożonych do niech potraw. Bemary są
wyposażone w automatyczny termostat, a niektóre posiadają
dodatkowo szklaną osłonę. Na bemary
składają się również zbiorniki na wodę i zawory spustowe,
które w dużym stopniu ułatwiają napełnianie i opróżnianie.
Materiał, z których te urządzenia gastronomiczne są wykonane
zapewniają bezpieczeństwo użytkowania i konsumpcji, a także
gwarantują wysoką jakość przygotowanych dań.
Naprawdę świetnie napisane. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie to zosatło opisane.
OdpowiedzUsuń