Każdy dobry restaurator
dba o wysoką jakość serwowanych w jego lokalu posiłków. A te nie
będą dobre, jeśli nie zostaną ugotowane, a potem przechowane w
wysokiej jakości urządzeniach gastronomicznych. Urządzenia
gastronomiczne wykonane są z różnej jakości materiałów. Czasem
natrafić można np. na bemar, który niezbyt nadaje się do
użytkowania i styczności z jedzeniem, bo ma rdzę. A widok rdzy na
pojemniku z pewnością skutecznie odstraszy klientów.
Na szczęście sporo
jest jednak urządzeń, które produkowane są ze stali nierdzewnej,
a to gwarantuje wysoką jakość posiłków, które są bezpieczne
dla naszego zdrowia. W przypadku bemarów, te wykonane ze
stali nierdzewnej są niewątpliwie najlepsze, ponieważ - jak sama
nazwa mówi - nie poddają się korozji. Zawarty w takiej stali
chrom, wchodzi w reakcję z występującym w powietrzu tlenem i
tworzy na powierzchni stali niewidoczną gołym okiem warstwę tlenku
chromowego. Właśnie ta warstwa zabezpiecza stal przed działaniem
czynników powodujących korozję.
Naturalnie, wysokiej
jakości sprzęt ma z reguły też i wysoką cenę. Jednak przy
zakupie warto pamiętać, że inwestycja w jakość i bezpieczeństwo
pozwoli uniknąć kosztów naprawy, a także przyniesie profity w
postaci zadowolonych klientów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz